Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) *.

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
Site-ul www.opti-plus.ro are caracter informativ, functionand sub regimul unui site de prezentare si nu al unui magazin on-line. Cu toate acestea, utilizatorul poate folosi interfata pentru a comanda anumite produse disponibile in oferta noastra sau a partenerilor nostri, ori pentru a cere oferte de pret. Pot fi comandate online doar produse care nu necesita prelucrare (ochelari de soare, rame de ochelari, lentile de contact sau accesorii). In cazul ochelarilor de vedere sau al altor produse ce necesita prelucrare, cumparatorul va trebui sa se adreseze direct magazinelor noastre, situatie in care prevederile din sectiunea "Termeni si conditii"a site-ului www.opti-plus.ro nu sunt valabile, aplicandu-se dispozitiile legale referitoare la cumpararea directa, din magazine specializate, de produse realizate pe baza de comanda, in functie de caracteristicile individuale ale clientului.

Administratorul site-ului OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala
Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului
Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatbilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Pentru produsele comandate online, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
 
Tinand cont de specificul activitatii firmei noastre, anume  realizarea ochelarilor de vedere prin prelucrarea lentilelor in conformitate cu reteta personala, in cazul in care in urma unei comenzi ferme cumparatorul renunta la achizitionarea produsului, iar lentilele au fost deja prelucrate, ne rezervam dreptul de a returna doar contravaloarea ramei, mai putin costul aferent lentilelor. Deasemenea, in cazul in care cumparatorului i-au fost prestate cu titlu gratuit alte servicii aferente comenzii respective (consultatie, montaj, reparatii etc), costul acestora se va deduce din suma returnata in cazul renuntarii la achizitionarea produsului.

Administratorul OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda
In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil
Prin folosirea site-ului OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului
Administratorul OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului OPTI-PLUS VISION (opti-plus.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email office@opti-plus.ro
____________________________________________________________________________________________________
* prezentul regulament se aplica exclusiv la utilizarea site-ului www.opti-plus.ro, acesta nefiind valabil pentru produsele comandate direct in magazinele Opti-plus Vision. In acest caz se vor aplica normele regulamentului intern ale magazinului, principiile politicii de vanzari a firmei si prevederile legislatiei in vigoare.